RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Блогер розкритикував список "нових" облич команди Зеленського

Серед експертів, поданих кандидатом в президенти Володимиром Зеленським, є особи, які не один раз фігурували в гучних скандалах.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав блогер Кирило Сазонов.

За його словами, якщо аналізувати список прізвищ Зе-команди, який потрапив в мережу, виявиться, що нових облич там не так багато, проте є чиновники, чия політична історія була відзначена низкою скандалів.

"Колишній міністр Данилюк, якому обіцяють посаду глави МЗС, це нове обличчя? Людина, яка без зарплати (волонтер, ага) працював радником Януковича. Ну, що таке працювати на Януковича формально без зарплати всі розуміють - не діти. Потім перейшов до Порошенка, контролював від його імені фінансові питання в Кабміні, отримав призначення міністром фінансів. В результаті звільнений. На мою думку - тому що інтереси МВФ ставив вище інтересів України", - підкреслив експерт.

За його словами, до нових облич не можна віднести і колишнього главу СБУ Ігоря Смєшка, який працював ще при Леоніді Кучмі.

Серед умовно нових осіб Сазонов назвав Олександра Чубатенко, але при цьому зазначив, що той допустив серйозний математичний прорахунок, стверджуючи, що підвищення вчителям зарплати до 4 тисяч доларів на місяць обійдеться бюджету в 200 мільйонів доларів на рік, хоча насправді необхідно 2 млрд доларів в місяць.

Прізвища інших членів ймовірної команди Зеленського, на думку Сазонова, також не викликають довіри.

"Володимир Шульмейстер - колишній заступник міністра інфраструктури, радник губернатора Савченко та інше, та інше. Теж нове обличчя? Вишенька на торті - Марта Борщ на посаду Генпрокурора - адвокат втікача Онищенка", - пише експерт.

Раніше штаб Зеленського оприлюднив список експертів в різних сферах, які в разі його обрання можуть претендувати на ключові пости в майбутньому уряді.