RU  UA

"Договорняки" перемогли, а "смотрящі" є і в нас - Верещук про результати виборів мера Києва

Попередні результати виборів міського голови Києва стали для партії "Слуга народу" жовтою карткою, а також показали, що в президентській політсилі залишилися ті ж самі "договорняки" і "смотрящі", які були за попередників.

Про це заявила нардеп від політичної партії "Слуги народу", екс-кандидат в міські голови Києва Ірина Верещук в ефірі "Апостроф ТВ" в передачі "Всьо по бєспрєдєлу з Роксаною Руно".

Верещук заявила, що вона ставить собі за помилку те, що їй треба було більше працювати з людьми.

"Лише за два місяці до виборів відбувся праймеріз, тому було дуже мало часу, щоб переорієнтувати те, що називається "політична діяльність осередку", - заявила політик, маючи на увазі відповідальність голови київського партійного осередку "Слуги народу" Миколи Тищенка за результати на місцевих виборах.

За її словами, партія "Слуга народу" повинна бути позбавлена тих негативних явищ, які були у попередній владі - "договорняків" і "смотрящих".

"Ми сказали, що ми будемо інші, а ці "договорняки", ці "смотрящі", які розкладають у кожну партію своїх кандидатів, залишилися. А я дуже хотіла, щоб в нашому випадку цього не було", - пояснила Верещук.

Нардеп також відкрила "карти" внутрішнього розкладу в Київраді.

"Микола Тищенко - народний депутат, а "смотрящий" у Києві - Денис Комарницький. Я називаю ці прізвища, бо тут треба додати кожному ступінь і міру ваги. Якщо я чую, що це люди Степана Черновецького, які є і в "Ударі", і в "Європейській солідарності", і в кожній з партій. Чим ми відрізняємося, якщо вони є і у нас?", - звернула увагу Верещук.

Як повідомляв "Апостроф", за даними екзит-полів чинний мер Києва Віталій Кличко лідирує на виборах мера столиці.