RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

В Росії почали підготовку до обміну українських політичних в'язнів

Несподівано в Московське СІЗО Лефортово 2 травня доставили двох українських політичних в'язнів – Геннадія Афанасьєва, засудженого на сім років за тероризм, і Юрія Солошенко, засудженого на шість років за шпигунство на користь України.

Про це на сайті Відкрита Росії повідомляє правозахисниця,член Громадської спостережної комісії Москви (ОНК) Зоя Свєтова.

"30 квітня мене вивезли з колонії, де я сидів у ЄПКТ (єдине приміщення камерного типу), два дні я просидів у підвалі СІЗО в Сиктивкарі без матраца і білизни, без їжі, Посадили в літак і привезли сюди, в "Лефортово", — передає вона слова Афанасьєва.

За його словами, в колонії він піддавався приниженням і знущанням, зокрема у нього відібрали всі речі, а сам він змушений був оголосити голодування.

За офіційною версією, Афанасьєв і Солошенко прибули в СІЗО для проведення слідчих дій і судових розглядів». Тільки ніяких слідчих дій не проводять, стверджує правозахисниця. Обидва в'язня заповнили всі необхідні документи для екстрадиції в Україну.

Солошенко вважає, що всі ці маніпуляції роблять для того, щоб обміняти українських в'язнів.

"Чув, що міністр Лавров поїхав у Берлін. Повернеться звідти і скаже, коли нас повернуть додому", - передала його слова Свєтова.

Як повідомляв "Апостроф", процес передачі Україні засуджених в Росії українського режисера Олега Сенцова і ще трьох українців Геннадія Афанасьєва, Олександр Кольченко та Юрія Солошенко може нібито затягнутися до осені 2016 року.