RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Дипломат розповів, чим загрожує Порошенко витівка Гончаренко під посольством Німеччини

Народний депутат Олексій Гончаренко підставив президента України Петра Порошенка перед його зустріччю з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, з якою доведеться пояснюватися з приводу акту вандалізму на території посольства ФРН. Про це заявив український дипломат Маркіян Лубківський в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я не знаю, які слова будуть знаходити українські дипломати, президент, міністр закордонних справ, щоб пояснити Меркель, що сталося", - сказав Лубківський.

За його словами, цей абсолютно безглуздий вчинок матиме згубні наслідки для відносин Києва і Берліна.

"Це ж не просто хлопчик щось розмалював на стіні, а це заступник керівника фракції Блоку Петра Порошенка. Я цього не розумію. Це йде в розріз з будь-яким сенсом і дуже нагадує серйозну провокацію, яка здійснена для того, щоб просто" мінувати" наші відносини, у даному випадку з Німеччиною ", - зазначив дипломат.

Він також додав, що Гончаренко порушив п. 2 статті 22 Віденської конвенції про дипломатичні зносини від 1961 року, згідно з якою "на державі перебування лежить обов'язок застосовувати всі належні заходи для захисту приміщень представництва від нанесення їм шкоди і від образи його гідності".

Нагадаємо, вчора, 8 лютого, народний депутат Олексій Гончаренко спотворив частину Берлінської стіни перед посольством Німеччини у Києві. Таким чином він висловив протест проти висловлювань посла Німеччини щодо виборів на Донбасі.