RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Брехня і репутація: в РФ назвали причини відставки радника Трампа

Відставка радника президента США Дональда Трампа Майкла Флінна через бесіди з російським послом Сергієм Кисляком не говорить про те, що Трамп виробив нову лінію щодо Москви.

Таку думку в колонці для "Апострофа" висловила російський політолог Лілія Шевцова.

"Відставка керівника американського Радбезу, однією з ключових фігур в оточенні Трампа, який повинен формулювати чуття президента з питань національної безпеки, поки не означає перегляд Трампом своєї лінії. Оскільки вона ще не визначена і існує у вигляді неясних переваг і емоцій", - зазначила вона.

За словами Шевцової, відставка пов'язана, в першу чергу, з мінімізацією репутаційних втрат.

"Ця відставка, перша в ряду інших неминучих відходів, означає, що Флінн став для Трампа "чинником шкоди". Він почав приносити репутаційний збиток. Якби Флінн залишився, він, швидше за все, став би об'єктом відкритого розслідування в Конгресі і потенційним звинуваченим в діяльності, що суперечить інтересам США. Більш того, в зраді!" - підкреслила політолог.

Вона зазначила, справа не стільки в переговорах "за спиною" американської влади, а в брехні.

"Справа не тільки в тому, що Флінн вів переговори з російським послом про санкції щодо Росії до офіційної вступу Трампа на посаду, тим самим підриваючи політику президента Обами. Ще важливіше те, що він брехав з цього приводу, дезінформувати віце-президента Пенса і самого Трампа. Це в американській політиці вже не прощається. Свого часу президент Клінтон ледь не потрапив під імпічмент не тому, що він спав з Монікою Левінські, а тому, що він брехав під присягою про свою інтрижку", - підсумувала Шевцова.

Більше про те, що значить для України відставка радника Трампа, читайте на сайті "Апострофа".