RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Це все фальшивка: на Заході жорстко висловилися щодо перспективи членства України в НАТО

НАТО не має наміру приймати до свого складу Україну.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив член-кореспондент Королівського інституту міжнародних відносин (Chattam House) Джеймс Шерр.

За його словами, дискусії про те, що Україна може отримати гарантії безпеки від НАТО є фальшивкою: "В України немає ніякої можливості вступити в НАТО, або щось, подібне до НАТО, поки триває конфлікт з Росією".

Він підкреслив, що ні при яких умовах 28 країн-членів НАТО не погодяться надати гарантії безпеки Україні, як це було у випадку з Латвією.

"Така політична реальність, і Україні треба це прийняти. Фокусуватися потрібно на підвищенні ефективності підтримки НАТО і союзниками українських Збройних сил", - каже Шерр.

За словами експерта, мова не йде головним чином про надання летального озброєння, а мається на увазі повна підтримка у сфері оборони. Головна мета – збільшити обороноздатність ЗСУ. Зокрема, щоб ЗСУ могли вести об'єднані військові маневри, що є сильною стороною Росії: "Це сфери, де практична допомога і практична політична підтримка – це речі, яких Україна потребує найбільше. Якщо в України будуть ці речі і також якщо вона зробить те, що потрібно зробити в своїх власних інтересах у середині країни, тоді я не вірю, що Росія зможе перемогти".

Нагадаємо, Шерр розповів про нову тактику Кремля щодо агресії проти України.