RU  UA  EN

Четвер, 20 червня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 червня

Всі новини

Загроза наступу Росії з Білорусі: військовий експерт розповів, чого побоюватися Україні

Україні варто очікувати удару Росії не тільки з боку окупованих районів Донбасу, але і звернути увагу не зосередження російських військ у західному напрямку.

Про це в інтерв'ю ресурсу "Народна правда" розповів координатор групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець.

"Наше декларування курсу в НАТО апріорі змушує російську сторону розгортати на західному напрямку відповідні сили і засоби", - говорить Машовець, додаючи, що звертати увагу потрібно на ударний компонент угруповання, який може говорити про агресивні плани РФ.

"Треба дивитися на склад дивізій та бригад, у тому числі і на повітряну складову: 4-ту Армію ВПС і ППО Південного військового округу РФ. І взагалі дивитися на склад російського Південного і Західного військових округів", - вважає військовий експерт. При цьому вказує, що противник зосередив значні сили і засоби на північ від зони АТО - Харківської та Сумської областей.

Машовець зазначив, якби війська перебували в польових умовах, це говорило б про плани на швидкий наступ. Однак росіяни навпаки, зайняті будівництвом стаціонарних частин. При цьому зазначає, що такі дії можуть виявитися дезінформацією і закликав не розслаблятися.

Раніше в інтерв'ю "Апострофу" Дмитро Тимчук дав оцінку загрозі вторгнення путінських військ в Україну з боку Білорусі.