RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Soviet style: у Клімкіна розповіли про "дотепне" хамство дипломатів Путіна

Російські дипломати відрізняються "фірмовим" радянським хамством, мета якого - вивести співрозмовника з себе, щоб отримати над ним перевагу.

Про це розповіла заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль в інтерв'ю виданню "Гордон".

"Наведу один приклад. На переговорах з росіянами я сказала, що мене не задовольняє рівень правового співробітництва. Глава російської делегації відповів:"Дуже шкода, що ви не задоволені, але нічим вам допомогти з задоволенням не можу, на жаль", - згадала заступник міністра .

За її словами, російські дипломати такі "дотепні" з усіма - це їхня манера поведінки і стиль спілкування, який має на меті виштовхнути співрозмовника із зони комфорту.

"Вони відмінно знають, що набагато легше маніпулювати співрозмовником, коли він в нестабільному стані. Це дипломатичний стиль Росії. Це культура спілкування російських дипломатів, яка закладалася ще в Радянському Союзі, так звана soviet style diplomacy", - додала Зеркаль.

Вона підкреслила, що українська дипломатія відрізняється від російської, попри "мантри про один народ".

"У нас різні цілі, для досягнення яких ми, відповідно, вибираємо різні інструменти, в тому числі манеру спілкування", - підсумувала заступник міністра.

Нагадаємо, раніше соцмережі обурив хамський виступ представника РФ в ООН Володимира Сафронкова.