RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У мережі з'явилося фото полоненого російського контрактника Агєєва в СІЗО на Донбасі

Уповноважена з прав людини Валерія Лутковська 6 жовтня відвідала російського військового Віктора Агєєва, який потрапив в полон під населеним пунктом Жолобок (Луганська область). та утримується в СІЗО у Старобільську.

Про це повідомляється на офіційному сайті українського омбудсмена.

Повідомляється, що візит Лутковської в колонію пов'язаний з поданими до неї скаргами від осіб, які утримуються в СІЗО, про порушення їх прав, зокрема ненадання їм належної медичної допомоги. В ході візиту омбудсмен зустрілася і з Агеєвим. Подробиці бесіди Лутковської з росіянином не повідомляються.

Фото: ombudsman.gov.ua

Нагадаємо, росіянин Агєєв був узятий в полон в червні 2017 року районі населеного пункту Жолобок Луганській області. Він підтвердив, що є військовослужбовцем російської армії і був відправлений на Донбас після підписання контракту.

Після затримання Агєєв був відправлений під варту в Старобільське СІЗО. Російському військовому обрано запобіжний захід за статтею "терористичний акт".

22 липня 2017 року стало відомо, що росіянину вдалося зустрітися в СІЗО зі своєю матір'ю, яка приїхала в Україну. Відомо, що під час візиту в Україну жінка відвідувала Адміністрацію президента.

На початку вересня мати Агєєва заявила про те, що її син не отримує повноцінну консульську і адвокатську підтримку.