RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

У США зробили гучну заяву про причетність гумконвоїв РФ до розпалювання конфлікту на Донбасі

Минулого тижня Росія завела на територію України черговий конвой вантажівок з невідомим вмістом, що є вагомим доказом причетності Кремля до конфлікту на Донбасі.

Про це заявив на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні тимчасово повірений у справах США при організації Гаррі Каміан, передає "Укрінформ".

"Вагомі докази участі Росії в конфлікті продовжують мати місце. Так, 26 жовтня колона з 17-ти вантажівок конвой перетнула міжнародно визнану російсько-український кордон в напрямку України без належного контролю або перевірки з боку української влади. Ці конвої продовжують відкрито порушувати суверенітет і територіальну цілісність України", - каже дипломат.

Він підкреслив, що дії РФ, спрямовані на блокування СММ ОБСЄ до російсько-українському кордоні, не дозволяє місії виконувати її мандат.

Каміан зазначив, що після вступу в силу так званого "шкільного перемир'я" режим припинення вогню постійно порушується. Він звернув увагу, що 27 жовтня в результаті бойових дій під Донецьком загинув 25-річний мирний житель.

"Крім того, тисячі порушень фіксуються постійно уздовж всієї лінії зіткнення", - сказав представник США.

Як повідомляв "Апостроф", делегація РФ в ОБСЄ виступила проти розширення мандата СММ на всю протяжність кордону між Росією і ОРДЛО.