RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В ЄС відреагували на голосування Ради за новий закон про вибори

Європейський союз привітав успішне голосування Верховної Ради України в першому читанні за нову версію виборчого законодавства і висловив надію на остаточне прийняття цього закону до кінця 2017 року.

Про це йдеться в коментарі представництва ЄС в Україні, повідомляє УП.

"Ухвалення Виборчого кодексу в першому читанні на цьому тижні - це дуже хороша новина після тривалого періоду застою на цьому фронті", - заявили там.

В ЄС також нагадали, що комплексна виборча реформа має вирішальне значення для зміцнення демократичних інститутів країни і ключовим елементом порядку денного асоціації між Україною та ЄС.

"Виборчий кодекс, який зараз розглядається Радою, є хорошою основою для реформування виборчої системи країни, закликаємо всіх депутатів, і зокрема проєвропейських, до завершення роботи над цією ключовою реформою і прийняття до кінця цього року узгодженого і збалансованого виборчого кодексу", - зазначено в коментарі.

Раніше "Апостроф" розібрав перспективи голосування за новий виборчий кодекс в матеріалі Немає підтримки на вищому рівні: що буде з найважливішим для української політики законом.