RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Нічим відповісти: Росію поставили на місце з її погрозами українським журналістам

Загрози Росії обмежити роботу українських засобів масової інформації після того як в Україну не пустили журналіста РИА Новости Захара Виноградова, не приведуть до серйозних наслідків.

Про це в матеріалі "Крим.Реалії" пише журналіст Павло Казарін, задаючись питанням, про які заходи у можна говорити в ситуації, коли українські журналісти і без того практично не працюють на території РФ.

"Майже всі українські канали давно звернули свої корпункти в Росії. Арешт кореспондента "Укрінформу" Романа Сущенка в черговий раз довів: медіастатус ніяк не захищає українського журналіста від свавілля", - відзначає він.

При цьому журналіст додає, що в цій ситуації Росія намагається виставити себе жертвою.

"Росія веде себе так, ніби стала жертвою української агресії. Ніби це Київ влаштовує дисбаланс в двосторонніх відносинах. Насправді перекіс у відносинах існував дуже давно і не на користь України. І тепер Київ лише вирівнює ситуацію", - пише Казарін.

У даній ситуації, на думку журналіста, Росія просто не може дати дзеркальну відповідь: вона не може "русифікувати" у себе українські школи, так як їх немає, і не може обмежити доступ до українських каналів, так як вони давно вже недоступні і т. д.

Він додає, що ініціатором розриву відносин спочатку була саме Росія і саме вона штовхала Київ на кроки у відповідь.

"Москва в черговий раз намагається прикинутися жертвою. Тієї самої, що має моральне право на самозахист. Тієї самої, що може претендувати на етичний пріоритет. А на ділі саме Кремль раз по раз виступає в ролі агресора, змушуючи сусідів всього лише вживати відповідних заходів", - констатує журналіст.

Таким чином Казарін резюмує, що насправді "Україна тепер всього лише віддзеркалює. Київ не переходить ніяких "червоних ліній", він всього лише завдає удару у відповідь".

Також читайте на "Апостроф" інтерв'ю з мало не єдиним українським журналістом, який живе і працює в Москві: Путін з Україною може торгувати тільки війною, але Росія вже завоювала все, що могла - журналіст Роман Цимбалюк.