RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Необхідно сприяти якнайшвидшому введенню миротворців ООН на Донбас - Тарута

Пропозиція ввести на Донбас миротворчу місію ООН, озвучене рік тому на Мюнхенській конференції з безпеки, знаходить все більш відчутні форми - воно обговорюється на переговорах Волкера і Суркова, схвалено НАТО і Євросоюзом, йдуть дискусії навколо формату і складу країн-учасниць місії.

Про це заявив народний депутат України і засновник партії "Основа" Сергій Тарута, виступаючи на круглому столі на тему: "Миротворча місія ООН - можливості і ризики для безпечного світу".

За словами Сергія Тарути, існуючий міжнародний досвід показує ефективність такого інструменту врегулювання збройних конфліктів як введення миротворців і його можна використовувати в частині вирішення проблеми Донбасу.

"Західні партнери переконують нас, що немає військового рішення по Донбасу, і ми повинні сприяти якомога скорішому вирішенню по введенню" блакитних касок "ООН. Зараз на переговорах Волкера і Суркова обговорюється факт введення на Донбас миротворчої місії ООН, хоча раніше це здавалося неможливим з -за позиції Росії. Також вже зараз обговорюється можливий формат і склад країн-учасниць місії ", - підкреслив нардеп.

Він нагадав, що пропозиція про введення на Донбас миротворчої місії ООН він висунув рівно рік тому на тій же Мюнхенській конференції з безпеки.

"Я ще рік тому говорив про це на Мюнхенській конференції. Мій план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі" Три Основи "стосувався введення миротворців і роботи міжнародної перехідної адміністрації на Донбасі, яка застосовувала б юстицію" перехідного періоду ", щоб повернути довіру жителів тимчасово окупованих територій . Ці плани вже стають реальністю. І я буду переконувати наших західних партнерів в неминучості використання цього інструменту встановлення миру на конференції в Мюнхені в поточному році ", - резюмував Тарута.