RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Горбачов заявив про загрозу "великої біди" через загострення відносин між США і Росією

Ескалація протистояння США і Росії може привести до серйозних наслідків, яких можна уникнути завдяки діалогу між лідерами країн.

Про це розповів колишній президент СРСР Михаїл Горбачов, передає Інтерфакс.

"Такого давно не було, і я дуже розчарований тим, як ведуть справи нинішні лідери. У наявності невміння вести діалог, використовувати дипломатичні механізми. Світова політика перетворилася в обмін взаємними звинуваченнями, санкціями і навіть військовими ударами", - зазначив Горбачов.

За його словами, президенту Росії Володимиру Путіну слід піти на особистий діалог з лідером США Дональдом Трампом для запобігання подальшій напруженості.

"Дві теми я вже пропонував в своїх статтях та інтерв'ю - це стратегічна стабільність і приборкання гонки озброєнь. Зараз особливо актуальна ще одна проблема - запобігання інцидентів за участю американських і російських сил і військової техніки. Я впевнений: війни ніхто не хоче, але такі інциденти в нинішній напруженій атмосфері можуть призвести до великої біди", - резюмував екс-президент.

Як повідомляв "Апостроф", новий законопроект про санкції, який буде продовженням раніше введених санкцій США, які торкнулися 19 російських олігархів і п'яти установ, передбачає повну заборону на будь-які операції з державним боргом Росії.