RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україні пояснили, навіщо Заходу контакти з Кремлем і чи варто їх боятися

НАТО потребує військових каналів взаємодії з РФ для запобігання можливим помилкам або зіткненням на кордонах Росії та Альянсу, однак відновлення повноцінного діалогу можливо лише після звільнення території України.

Про це "Апострофу" розповіла віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

На питання про наслідки для України запланованої зустрічі керівництва Північноатлантичного альянсу з главою Генштабу РФ Валерієм Герасимовим, вона відповіла, що хвилюватися нема про що.

"Північноатлантичний альянс дотримується думки, що необхідно мати військові канали взаємодії й діалогу з Російською Федерацією саме для того, щоб упереджувати непередбачувані можливі помилки чи зіткнення десь на кордонах. І тому цей діалог, безумовно, важливий для НАТО. Але я переконана і знаю, що всі країни-члени альянсу абсолютно чітко наполягають на тому, що відновлення повноцінного діалогу з Російською Федерацією може відбуватися тільки після вирішення питання агресії Росії проти України. Тобто після того, як Росія нарешті почне поважати міжнародне право і звільнить наші території, виведе свої війська. По суті, після повноцінного відновлення нашої територіальної цілісності в усіх кордонах"- пояснила віце-прем'єр.

Детальніше про це та інші питання української зовнішньої політики читайте в бліц-інтерв'ю "Апострофа" з Іванною Климпуш-Цинцадзе: У НАТО є умова щодо російських військ в Україні.