RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Названо єдину умову швидкого повернення Донбасу в Україну

Якщо Росія піде з окупованих районів Донбасу, то Україна, швидше за все, зможе швидко і практично безкровно відновити над ними контроль.

Про це в інтерв'ю "Діловій столиці" розповів російсько-німецький соціолог Ігор Ейдман.

"Звичайно, якщо Росія піде з Донбасу, Україна досить швидко встановить контроль над своїми територіями і зробить це практично безкровно. Адже якби Росія пішла, то все це ополчення не стало б чинити опір української армії, а побігло б слідом за своїми російськими кураторами", - впевнений соціолог.

Крім того, за його словами, подальша інтеграція окупованих районів Донбасу відбудеться навіть швидше, ніж інтеграція територій Східної Німеччини після входження в склад ФРГ в 1990 році.

"У цій ситуації інтеграція була б швидшою, ніж була між Східною і Західною Німеччиною. Часу минуло менше, адже Німеччина була розділена десятиліттями, і економіка там розвивалася за різними принципами. Західна Німеччина встигла далеко втекти за ці роки", - зазначає Ейдман.

"Головне, щоб Росія пішла, а все інше швидко б закінчилося", - резюмує експерт.

Нагадаємо, докладніше про плани Росії щодо Донбасу читайте в матеріалі "Апострофа": Дві причини загострення війни на Донбасі: чого домагається Путін.