RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Епопея з "вбивством" Бабченка: генерал вказав на ряд грубих помилок СБУ і влади України

СБУ необхідно було оповістити про проведення спецоперації з інсценуванням смерті Аркадія Бабченка представників МЗС, щоб уникнути іміджевого удару по країні.

Про це "Апострофу" розповів заступник голови Служби безпеки України в 2014-2015 роках, генерал-майор Віктор Ягун.

"Така спецоперація була необхідна СБУ, якщо правоохоронні органи мали на меті вивести назовні всі дії, які здійснювалися посередником. Хочу сказати, що підозрюваний (Борис Герман, -" Апостроф "), який був затриманий 30 травня, є посередником, а не замовником. Якщо йти за логікою нашого слідства, то замовник повинен знаходитися саме в Росії. Іншого в світовій практиці не придумали", - вважає Ягун.

При цьому українські спецслужби подали дану операцію з дуже великою кількістю політичного піару.

"Помилка СБУ в тому, що в таких випадках необхідно повідомляти в МЗС. І коли Луценко виступав, він визнав це. Те, що всередині країни проводиться спецоперація, - це одне, але ми повинні пам'ятати про геополітику, щоб не було удару по Україні" , - впевнений генерал.

За його словами, також потрібно було порадити західним партнерам утриматися від коментарів.

"У дипломатичних колах прекрасно розуміють суть таких "прохань". Політичні відомства тих чи інших країн розуміють, що щось відбувається під контролем державних органів, і втручатися або коментувати це поки не варто. Можливо, у нас не було віри в те, що дипломатична пошта не буде перехоплена", - зазначив екс-заступник голови СБУ.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Вбивство" Аркадія Бабченка: як Росія видала свою провину.