RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

М'яч на стороні Росії: в Україні вказали на потужний хід Кремля щодо поліпшення іміджу перед Заходом

Проведення в Росії чемпіонату світу з футболу є масштабною інформаційно-психологічною операцією і використовується Кремлем на повну потужність для відбілювання свого іміджу перед Заходом.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

"Чемпіонат світу - це дуже потужний хід. Наш бойкот загубився на тлі ажіотажу і масштабності, ми просіли дуже конкретно. Взяти навіть співвідношення депутатів ПАРЄ, які відмовилися їхати і закликали інших зробити так само - таких осіб 60. А ось 700 залишилися промовчали або поїхали . Співвідношення приблизно 1 до 10.

Західна преса забита захопленими відгуками про Росію. Половина замовних, звичайно, але все одно. Вболівальники розповідають, як шикарно в Росії. Мовляв, ми вважали її дикою країною, а вона виявилася в чомусь навіть краще Заходу, навіщо ЗМІ створювали кошмарний образ Росії, якщо вона ось така гарна і позитивна, давайте переглядати відносини, люди поза політикою, вони завжди дружать і так далі", - зазначив експерт.

Він підкреслив, що ЧС є потужною інформаційною операцією і Радянський Союз завжди це знав і використовував міжнародний спорт.

"Така гонка в сучасному світі має дуже велике значення ще з часів першої Олімпіади в Стародавній Греції. Нинішній ЧС - це колосальна, стратегічного масштабу інформаційно-психологічна операція з поліпшення іміджу Росії щодо Заходу", - сказав Арестович.

На його думку, Україна не має жодних шансів протистояти цьому.

"Треба просто розуміти, що лежить на чаші терезів. Скажімо так, по реальному співвідношенню потенціалів Росії і України, навіть по мізках тих, хто планує і приймає рішення, нам дуже складно змагатися з Москвою. Росія - це монстр, велика країна, особливо з огляду на , що там авторитарний режим з ядерною зброєю, а стара світова система ламається і породжуються такі фігури, як Трамп", - сказав експерт.

Він також вказав на провокації РФ в Азовському морі.

"Те, що ситуація для нас набагато краще, ніж вона повинна була б бути по ідеї, якщо враховувати різницю потенціалів, - це однозначно. А ось такі штуки, як Азовське море і російський чемпіонат, на мить зривають цю задушевну пелену і показують реальне співвідношення сил і можливостей України і Росії. Ми повинні визнати, що нічого не можемо протиставити віджиманню Азовського моря і найпотужнішій операції, такий як ЧС-2018 в Росії. Зараз м'яч на її боці в буквальному сенсі цього слова", - сказав Арестович.

На його думку, українцям не вистачає розуміння, що ми можемо, а чого - ні.

"Українці в значній мірі живуть в помилковому зображенні світу, і наш святий обов'язок, як мені завжди здавалося, - його розсіювати, витвережувати людей. Зараз Росія дійсно знаходиться на коні, цей чемпіонат - дуже потужна штука", - сказав експерт.

Більш детально читайте в інтерв'ю на "Апострофа": Росія оточує Україну військами, нас беруть в щільний мішок - Олексій Арестович.