RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Путін змушений "крутити педалі": Україні розповіли, як боротися з впливом Кремля

Україну очікують продовження провокацій і потрясінь, як зовнішніх так і внутрішніх, спровокованих Кремлем.

Про це в інтерв'ю "Високому замку" розповів відомий журналіст Айдер Муждабаєв.

За його словами, Україні варто активно працювати з політиками і громадськими діячами на Заході для того, щоб захистити себе, тому що президент Росії, Володимир Путін, не зупиниться. Муждабаєв говори, що Путін слідує головному принципу диктатора, принципу велосипеда: "коли перестаєш крутити педалі - падаєш".

"Путін змушений "крутити педалі". І він викине щось таке, що викличе справжній жах у світі. Але, боюся, що цей кошмар буде робити тут, в Україні", - попереджає журналіст.

За його словами, численні провокації в Україні, такі як напади на синагоги, ЛГБТ, недавнє вбивство рома під час погрому у Львові - все це операції російських спецслужб.

"Немає ніякої "Тверезої і злої молоді", такої організації не існує. Є одна структура, яка цим всім займається, вона називається ФСБ Росії", - упевнений Муждабаєв

Російська діяльність в Україні додатково активізується напередодні виборів. Однак найстрашніше, що чекає Україну, говорить Муждабаєв - це реакція Кремля на можливе об'єднання української церкви.

"А коли Вселенський патріарх визнає, що Україна має право мати помісну церкву, почнуться такі провокації, яких навіть не можемо уявити. Бо для Росії втрата впливу на православ’я — такий самий жах, як втрата України після Майдану. Соціологічні опитування показують, що 80 відсотків парафіян УПЦ МП без жодних сумнівів перейдуть до нової української церкви. Це означає, що Московський патріархат в Україні не буде існувати. Найбільша православна громада — в Україні (кількість православних тут більша, ніж у Росії), і вона виходить з підпорядкування Москви. Для Путіна це катастрофа. Це кінець імперії. Можливі навіть бойові дії під приводом захисту православних", - каже журналіст.

Читайте також матеріал "Апострофа": Путін і Трамп будуть довго обговорювати Україну, на те є дві причини - політолог.