RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Стало відомо, як у НАТО ставляться до скандальної позиції Угорщини по Україні

Через суперечки між Будапештом і Києвом і блокування Угорщиною засідань Комісії Україна-НАТО на вищому рівні всередині Альянсу утворився консенсус "29 мінус 1".

Так глава місії України при НАТО Вадим Пристайко на полях саміту в Брюсселі відповів на запитання кореспондента "Апострофа" про думку країн-членів НАТО щодо того, як позиція Угорщини впливає на відносини України з Альянсом.

"Всі розуміють, що той формат, який ми використовували майже 20 років (формат Комісії Україна-НАТО (КУН), - "Апостроф"), після того як стали особливим партнером НАТО, важливий сам по собі. Засідання Комісії проходять не тільки на міністерському і президентському рівнях, але і на більш низьких, що дозволяє працювати, незважаючи на блокування з боку Угорщини", - розповів дипломат.

"Ми не дозволимо, щоб цей формат став заручником чергових спроб [заблокувати його]", - заявив Пристайко.

На його думку, небезпека, що формат спільного з Україною і Грузією засідання Північноатлантичної ради, яке відбудеться в четвер, 12 липня, в певній мірі замінить формат КУН, перевершує символізм - можливість через десять років після рішення Бухарестського саміту НАТО підвести його підсумки. Саме тоді Україну і Грузію запевнили, що з часом вони стануть членами НАТО.

Читайте також матеріал "Апострофа": Вступ України до НАТО означатиме втрату частини території: в чому головна небезпека.