RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Знали, що вони не будуть виконуватися: Кучма розповів, чому Німеччина і Франція не підписувалися під "Мінськом"

Країни "Нормандського формату" не поставили свої підписи під Мінськими домовленостями, оскільки у них не було впевненості в їх належному виконанні.

Про це в інтерв'ю Фактам заявив колишній президент України, представник України в Тристоронній контактній групі в Мінську Леонід Кучма.

"Ми часто видаємо бажане за реальність. Але в житті так не буває. Тим більше у міжнародних відносинах. Варто згадати результативність подібних форматів щодо розв’язання проблем Нагірного Карабаху, Придністров’я, Абхазії і Південної Осетії та інших. "Віз" цих проблем досі не зрушився з місця. Зверніть увагу — в усіх пострадянських конфліктах вирішальне слово залишається за Росією. А тепер хочу поставити питання вам: чому під Мінськими домовленостями стоять підписи членів Тристоронньої контактної групи, а не представників "Нормандського формату"? Чи не тому, що у них не було впевненості, що ці домовленості будуть виконуватися? Звісно, за винятком України. Хоча треба віддати належне тому, що завдяки цим домовленостям було зупинено повномасштабні бойові дії", - впевнений він.

Про реалістичний мирний сценарій повернення окупованої частини Донбасу Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Є реальний сценарій повернення Донбасу - дипломат про кілька кроків і умов.