RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

НАТО святкує ювілей: Яценюк нагадав про важливість членства України в Альянсі

Інтеграція України в НАТО - незворотній процес, який обома сторонами був успішно запущений.

Про це повідомив лідер партії "Народний фронт" і екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на своїй сторінці в Facebook, у своїй заяві до 70-ї річниці Альянсу.

"Україна повинна отримати прискорену процедуру отримання членства в НАТО. Дайте нам план дій, - і ми виконаємо його", - повідомив політик.

Яценюк нагадав про роль НАТО у відновленні Європи та покроковій перемозі над "радянською імперією" в "холодній війні", після створення альянсу 4 квітня 1949 року по ініціативі президента США Гаррі Трумена.

"Альянс став гарантом швидкого відновлення і успішного розвитку післявоєнної Європи", - зазначив політик.

Також колишній український прем'єр відзначив і миротворчі методи НАТО, які дозволили знизити небезпеку виникнення внутрішніх конфліктів в державах на довгі роки.

"Альянс приймав країни, що мали невирішені територіальні суперечки і допомагав вирішувати ці суперечки мирним шляхом ... НАТО - це свобода і мир", - підкреслив Яценюк.

Він звернув увагу на офіційні дані опитувань, які показують, що вступ України в НАТО підтримує більшість українців.

"Україна повинна отримати прискорену процедуру отримання членства в Альянсі. Дайте нам план дій, - і ми виконаємо його ... Євроатлантична інтеграція України - безальтернативний незворотний процес", - зазначив політик.

На думку Арсенія Яценюка, НАТО повинно бути зацікавлене в Україні так само, як і Україна в НАТО.

"Вступ України необхідно не тільки нам, а й самому Альянсу. Це - єдиний шлях утвердження миру і безпеки на європейському континенті", - підкреслив лідер "Народного фронту".