RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

Всі новини

Могильов запропонував створити Міжпарламентську Асамблею з питань Донбасу

Лідер партії "Незалежність" Анатолій Могильов вважає, що для врегулювання військового конфлікту на Донбасі необхідно створити міжпарламентську комісію - відразу після перевиборів ВР.

Про це політик сказав в Полтаві, на зустрічі з виборцями 26 червня 2019 року.

За його словами, саме парламент повинен взяти на себе вирішення цього питання, оскільки Україна - парламентсько-президентська республіка.

"Треба створювати спеціальну комісію Ради з припинення вогню на Донбасі, і аналогічну комісію - в парламентах країн-партнерів. А потім вийти на рівень міжпарламентської комісії і спільно вирішувати питання, як вийти з конфлікту на сході України, із залученням усіх сторін цього протистояння" , - підкреслив лідер партії "Незалежність".

У зв'язку з цим він назвав деструктивним кроком вихід української депутації з ПАРЄ, оскільки Парламентська асамблея Ради Європи являє собою майданчик для об'єднання європейських парламентаріїв, яку можна ефективно використовувати для вироблення рішень з проблеми Донбасу.

Могильов висловив жаль, що колишня влада не запропонувала жодних шляхів мирного припинення війни на сході України, і зазначив, що вона триває довше, ніж Велика Вітчизняна.

На думку політика, Мінська група і "нормандський формат" працюють не зовсім ефективно, оскільки українські представники беруть участь в роботі ТКГ, але не приймають конкретних рішень. Анатолій Могильов висловив припущення, що штучне затягування війни на Донбасі вигідно окремим політикам, які на ній наживаються.

"П'ять років йдуть тільки дискусії, а конфлікт не вирішується. А раз так, то він комусь вигідний, і це найстрашніше. З огляду на резонансні скандали навколо Укроборонпрому, де фігурували величезні гроші, ця війна приносить прибуток. І вигідно, щоб вона тривала. Тому необхідно жорстке політичне рішення", - підкреслив екс-глава МВС.

Він також порадив українцям оцінити дії партій війни, які зараз балотуються до ВР під іншими вивісками, і голосувати за тих, хто реально здатний відновити мир і навести порядок в країні.