RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Війна не програна: в Україні вказали на важливий момент з поверненням Росії в ПАРЄ

Глава української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Володимир Ар'єв вказав на важливий момент з поверненням Росії в організацію без обмежень.

Відповідний пост він розмістив на своїй сторінці в Facebook.

"Тепер, коли емоції по поверненню РФ в ПАРЄ трохи вщухли, повинен сказати важливу річ: війна не програна. І не тільки тому, що в результаті моєї вимоги таємного голосування Слуцького (главу комітету Держдуми РФ з міжнародних справ, члена партії ЛДПР Леоніда Слуцького, - "Апостроф") провалили на посаду віце-президента ПАРЄ. Головне в іншому", - зазначив Ар'єв.

За його словами, заперечень повноважень російської делегації було два, провалили тільки одне. Ар'єв уточнив, що його заперечення, яка не відхилили, було процедурним, оскільки в російській делегації в ПАРЄ є підсанкційні депутати і депутати, обрані незаконними голосами жителів Криму в загальноукраїнському окрузі за партійними списками.

"...Питання легітимності депутатів Думи, обраних голосами кримчан, регламентний комітет ПАРЄ відправив у Венеціанську комісію для отримання правових висновків. І це спричинило велику біганину в Раді Європи. Вчора (27 червня, - "Апостроф") проросійські сили намагалися зірвати цей сценарій, але безуспішно", - уточнив він.

Ар'єв підкреслив, що рішення Венеціанської комісії з цього питання стане тестом її на принципи, а для України - шансом отримати справедливу правову оцінку участі кримчан у російських виборах. Наступний бій може бути в січні 2020 року.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що член комітету з регламенту ПАРЄ Петра де Суттер стверджує, що рішення ПАРЄ змінити регламент і запросити російських представників повернутися в асамблею - це крок, що наближає до виходу з тупикової ситуації.

Читайте також матеріал "Апострофа": ПАРЄ повертає Росію: хто винен і що робити Україні.