RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Кремль погрожує Україні через затримання російського танкера: фото і дані про екіпаж

Міністерство закордонних справ Російської Федерації приступило до з'ясування обставин затримання українськими спецслужбами танкера NEYMA і обіцяє "вжити адекватних заходів" проти України.

Про це повідомило пропагандистське видання RT.

"З'ясовуємо обставини події для прийняття адекватних заходів" - заявили в російському зовнішньополітичному відомстві.

У той же час окремі російські ресурси повідомили, що танкер NEYMA залишається під арештом, а його екіпаж нібито "в безпеці і відправляється додому". Однак ці відомості спростували у посольстві РФ в Києві.

Також російське видання повідомило, що українські спецслужби затримали мінімум сімох російських громадян, які перебували на танкері. В якості доказу був представлений знімок сімох морехідних книжок, розміщений в соцмережі головним військовим прокурором України Анатолієм Матіосом. У той же час пропагандистське видання "РИА-Новости" з посиланням на свої джерела говорить про 16 затриманих росіян.

Як повідомляв "Апостроф" 25 липня Служба безпеки України затримала російський танкер NEYMA, який брав участь у блокуванні кораблів у Керченській протоці в листопаді 2018 року, коли були захоплені українські моряки.