RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Коли Росія захопить Україну: названо найнебезпечніший сценарій і спосіб його уникнути

Росія шукає нову форму імперії, і якщо її плани здійсняться - вона поглине Україну.

Таку думку висловив військовий експерт і блогер Олексій Арестович в інтерв'ю "Апострофу".

"Ідея етнічного націоналізму - провальна, вона вб'є Україну. Росія зараз шукає нову форму імперії, думаю, до 2032-2035 року вона її знайде, або розвалиться. Ось якщо вона її знайде, то до 2042 року Росія поглине Україну, або залишиться половинка України. Саме для місця компактного проживання етнічно орієнтованих націоналістів ця територія і зменшиться. Буде така собі Гетьманщина", - переконаний експерт.

За його словами, щоб утримати свої території України необхідно створити "політичну версію націоналізму".

"Єдиний спосіб утримати території, які нам дісталися після Радянського Союзу, з виходом до моря, з усім іншим - це політична версія націоналізму. Більш того, вона просунута. Етнічна версія націоналізму дуже хитка за визначенням, тому що вона стоїть на одній мові, на єдиній вірі, на єдиної історії, на єдиних межах. Це все динамічні категорії, які протягом ста років радикально змінюються, а протягом шестиста років помінялися 500-700 разів. Ці речі хиткі, на них не побудуєш націю", - заявив Арестович.

За його словами, щоб уберегти державу в цілісності, її потрібно "перезавантажити". Він пояснив, що це значить.

"Перейменувати її (державу, - ред.). Зібрати конституційну більшість у Верховній Раді і сказати: все, з завтрашнього дня держава називається "Русь-Україна", ми починаємо державну програму присвоєння спадщини Київської Русі. Ми є "Руссю святою", а ви там - "Русь подмонгольская" . Тому розбирайтеся", - підсумував експерт.

Детально читайте в матеріалі "Апострофа": Росія поглине Україну до 2042 року під час однієї умови - Олексій Арестович.