RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Білий дім прийняв важливе рішення щодо імпічменту Трампа: подробиці

В рамках розслідування справи про імпічмент президента США Дональда Трампа адміністрація американського глави відмовилася співпрацювати з Палатою представників Конгресу.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на інформацію в листі Білого дому від 8 жовтня на ім'я спікера Палати представників Ненсі Пелосі, голови комітету з розвідки демократа Адама Шиффа та інших лідерів Демократичної партії.

У листі йдеться, що робилися спроби спростувати результати виборів 2016 року і позбавлення американського народу президента, якого він вільно вибрав.

"Багато демократів тепер, очевидно, розглядають імпічмент не тільки як засіб звернення назад демократичних результатів останніх виборів, але і як засіб впливу на наступні вибори, до яких залишилося трохи більше року", - сказано в листі.

Також відзначають, що Трамп "зробив безпрецедентний крок", розсекретивши протокол його розмови з президентом України Володимиром Зеленським. У Білому домі підкреслюють, що було чітко встановлено, що дзвінок був повністю коректний і що в ньому немає підстав для розслідування.

У свою чергу, розслідування представників Демократичної партії в листі називають "недійсним за конституцією і таким, що порушує процесуальні норми".

"Президент Трамп і його адміністрація не можуть брати участь у вашому партійному і неконституційному розслідуванні в цих обставинах", - підкреслили в адміністрації американського президента.

Як повідомляв "Апостроф", Україна і далі бачить в США товариша і стратегічного партнера, незважаючи на скандальну розмову між лідером Штатів Дональдом Трампом і українським президентом Володимиром Зеленським.