RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Це лише інструмент: дипломат вказав на важливий нюанс з "формулою Штайнмаєра" для Донбасу

Формула Штайнмаєра є лише інструментом реалізації Мінських угод і в якомусь сенсі також є планом відновлення територіальної цілісності України.

Про це заявив посол України в Хорватії та Боснії і Герцеговині в 2010-2017 роках Олександр Левченко в інтерв'ю "Апострофу".

"Формула Штайнмаєра говорить про одну просту річ, що у нас є Мінські угоди - Мінськ-2 з 13 пунктів. Це своєрідний рамковий, нечіткий, але в якомусь сенсі мирний план з відновлення територіальної цілісності України", - заявив дипломат.

Він уточнив, що в цілому текст Мінських угод повторює більшість такого роду документів про врегулювання військових конфліктів по всьому світу. За словами дипломата, противники "формули Штайнмаєра" є фактично противниками домовленостей про врегулювання в Мінську, які в цілому не мають ознак капітуляції країни.

"Хорватський мирний план майже на 95% схожий з мінським планом. Тому дуже некоректно звучать звинувачення, що Україні нав'язали якийсь дуже невигідний документ. Так звана "формула Штайнмаєра" - це не мирний план врегулювання, а один з інструментів в рамках мирного плану, який трохи розмитий. Тому ті, хто вийшов проти цього - автоматично проти Мінських угод. Так, у нас є багато радикальних організацій, які не визнають Мінські угоди, вважають, що самі по собі вони є актом капітуляції ... Для тих складних подій, в яких була Україна, нам дали досить непоганий документ, над яким треба працювати", - зауважив Левченко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше народний депутат від "Слуги народу" розповіла про долю узгодженої в Мінську "формули Штайнмаєра", а також про те, коли почнеться її реалізація.