RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Атакували з вертольота: в ОБСЄ зробили важливу заяву про напад Росії на українські кораблі

Український катер Бердянськ", який 25 листопада 2018 року в Чорному морі захопили співробітники ФСБ, був пробитий бронебійним снарядом, випущеним з російського вертольота Ка-52.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Звіт про характер пошкоджень катера, який зробили на основі балістичної експертизи, надав заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський під час засідання форуму ОБСЄ із співробітництва в галузі безпеки.

"Пробоїна в бронетанковому катері "Бердянськ "виникла в результаті прямого влучання бронебійного снаряду, випущеного з ударного вертольота Ка-52 ВМФ Росії. Ці докази чітко підтверджують агресивний і незаконний характер дій, які Росія здійснила в Чорному морі в листопаді 2018 року", - сказав Лоссовський.

Нагадаємо, що 25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів окупованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катера "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їх екіпажі . У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Як інформував "Апостроф" раніше, днями стало відомо про те, що українські кораблі "Нікополь", "Яни Капу" і "Бердянськ", які в минулому році Росія передала Україні, незабаром відремонтують.