RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Не заявила про себе досить сильно: експерт вказав на серйозну проблему з іміджем України

Міжнародний експерт зі стратегії розробки брендів Джуліан Стаббс на прикладі Швеції пояснив, чого не вистачає Україні для успішного формування іміджу на міжнародній арені.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Для порівняння: Україна – це пострадянська країна, і ви думаєте про те, що варто змінити після того, як закінчилася холодна війна, яку форму надати собі. Я думаю, негативне уявлення про Україну на Заході якраз і пов'язано з тим, що вона не заявила про себе достатньо сильно, як це зробили балтійські країни. Україна має розвинуті цифрові технології. У неї велика територія, що теж може викликати інтерес. Але якщо порівнювати, то Швеція – це дійсно інтернаціональне місце. Куди б ви не пішли, всі можуть говорити з вами або англійською, або ще якоюсь мовою. Культура країни дуже інтернаціональна, і це сприяє притоку інвестицій. Американські, німецькі, французькі компанії можуть зайти в країну, і їм просто працювати, просто розвиватися. Туристи можуть просто приїхати. Інтернаціональність дуже допомагає", - зазначає він.

За його словами, коли люди думають про Швецію, вони уявляють собі дуже відкрите суспільство, з нульовим рівнем корупції, з дуже високим рівнем рівноправності між чоловіками і жінками, толерантністю сексуального життя і релігійних поглядів.

"Дуже відкрите суспільство у всіх відношеннях. І дуже висока продуктивність при тому, що у людей багато вільного часу, відпустки по 5-6 тижнів щороку, дуже здоровий спосіб життя. Також у країні дуже розвинуті цифрові технології. Штаб-квартира стрімінгового сервісу Spotify розташована у Стокгольмі. Чи згадати хоча б ІКЕА. Все це допомагає створити людям уявлення про шведський бренд", - говорить експерт.

Але в той же час, на думку Стаббса, Швеція примудряється балансувати і залишається також дуже шведської, зберігає свою унікальність.

"Я за походженням - британець, але це країна, в якій мені дуже просто жити, при цьому я чітко бачу ознаки шведської культури", - додає експерт.

Детальніше про необхідні кроки, які покращать імідж України в світі, читайте в матеріалі "Апострофа": Представлятися жертвою вже недостатньо, щоб Захід допоміг Україні - Джуліан Стаббс.