RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Трампу потрібен компромат: озвучено тривожний прогноз щодо відносин США і України

Погіршення економічної ситуації в США через пандемію коронавірусу перед президентськими виборами може підштовхнути американського лідера Дональда Трампа до чергового пошуку в Україні компромату на свого головного конкурента - Джо Байдена.

Таку думку висловив "Апострофу" американіст, професор Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка Сергій Галака.

Як відомо, головна ставка Трампа на майбутніх виборах була зроблена на економічні досягнення США. Але коронавірус поховав цей козир чинного президента.

"За останні півтора місяці заяви про надання допомоги з безробіття подали 36 мільйонів американців. Це катастрофічні цифри, яких не було з часів Великої Депресії. Якщо економічна ситуація не буде радикальним чином змінена, шанси Трампа на переобрання - нульові", - вважає експерт.

За його словами, американський лідер намагається відволікати увагу громадськості від стану економіки різноманітними штучними кампаніями і скандалами. І чим більш похмурими будуть перспективи перемогти на виборах, тим більше буде спокуса у Трампа знову отримати компромат на свого головного конкурента - Джо Байдена, який вже намагалися шукати в Україні.

"Поки Україні вдається маневрувати і не допускати погіршення ситуації. Але Трамп є передбачувано непередбачуваним, і тому виключати нічого не можна. Правда, судячи з того, що ми дізналися під час "Украінагейта", то серйозно вразити Байдена у Трампа не вийде. Максимум, що вони зможуть отримати - це якісь свідчення фінансової недобропорядності сина Байдена, Хантера. Це стовідсотково буде використовуватися в кампанії, але навряд чи може стати козирною картою. А ось поведінку Шокіна важко пояснити з точки зору здорового глузду, адже якщо навіть слідчі органи серйозно візьмуться за його заяву, навряд чи він від цього виграє ", - переконаний Сергій Галака.

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп дійсно заморозив військову допомогу Україні в розмірі 391 млн доларів, тим самим змушуючи тодішній уряд почати розслідування у відношення сина його політичного конкурента Джо Байдена Хантера.

Детальніше про те, чи становлять нинішні політичні події в США загрозу для України читайте в матеріалі "Апострофа": І знову Обама: чи варто Києву чекати нових проблем від Трампа