RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Вони створили звіра: історик жорстко описав конфлікт Трампа з республіканцями

У США створено враження, що Республіканська партія не може виграти без президента Дональда Трампа і з ним також.

Про це "Апострофу" розповів Шон Вілентц - Пулітцерівський лауреат, професор історії Прінстонського університету, який спеціалізується на вивченні американських революцій.

"Протягом останніх 40 років помірне "традиційне" крило переважно вважало, що прокласти шлях до перемоги можна, активізувавши найбільш радикальні елементи електорату завдяки антиурядовій пропаганді", - сказав він.

За словами історика, це працювало до певного часу. Однак все змінилося, коли кількість цих радикальних виборців кожен раз зростала. Крім того, ріс і їх гнів та розчарування по відношенню до тих республіканців, які їх "кинули", а також по відношенню до "соціалістів"-демократів.

"Трамп переміг, "вкравши" у республіканців підтримку цієї частини виборців і залучивши до неї підтримку крайніх правих озброєних чоловіків, нео-нацистів і расистів по типу "Білої сили", - зазначив Вілентц.

Він нагадав стару приказку, яку, за його словами, забули республіканці: ті, хто намагаються покататися на спині тигра, в кінці закінчують у нього всередині.

"Зараз їх роздирає тварюка, яку вони створили. Вони або знайдуть спосіб знищити цього звіра, чи ні - кожен варіант має свій результат", - сказав Шон Вілентц і підкреслив, що чекати результатів залишилося недовго.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Трамп в будь-якому випадку "пролітає" повз велику політику - американський історик Шон Вілентц.