RU  UA

Це велика проблема в головах: озвучено прогноз щодо майбутнього Криму після відходу Путіна

Прихід до влади в Росії нового лідера ніяк не вплине на бажання Кремля володіти анексованим Кримом, який перетворюється на стратегічну військову базу.

Таку думку висловила народний депутат України VIII скликання Олена Сотник в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV.

Політик стверджує, що у неї немає очікувань на супернового лідера, який може щось змінити в нинішній Росії. До таких героїв вона не зараховує і російського опозиціонера Олексія Навального.

"Це велика проблема в головах росіян. Не дивлячись на те, що вони демократи, імперські замашки залишаються навіть у демократів. Це велика проблема з усвідомленням, культурою, і навіть з освітою і життям в Росії. Довгострокове життя в Росії в цьому наративі імперії впливає на всіх, зокрема і на Навального. На превеликий жаль", - зазначила вона.

Олена Сотник підкреслила, що окупована територія Криму перетворюється на все більш і більш потужну військову базу.

"Чим довше світ за цим спостерігає, висловлюючи свою стурбованість і переживання з приводу анексії Криму, тим сильніше буде саме ця територія. Тим менше шансів, що коли-небудь Росія - не Путін, а саме Російська Федерація - віддасть ці території. Тому що стратегічно вони оборонні, і ми це бачимо", - резюмувала нардеп.

Читайте повне інтерв'ю Олени Сотник, в якому вона розповіла, як Україні потрібно реагувати на російські загрози.