RU  UA

Удар буде адресний і болючий: дипломат пояснив, як Путін може помститися Україні за Медведчука

У відповідь на закриття в Україні телеканалів глави політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука в Кремлі можуть підготувати і злити в мережу "компромат" на тих, хто стояв за цим рішенням РНБО.

Таку думку висловив в ефірі програми "Розклад Кулініча" на Апостроф TV дипломат, політик і громадський діяч Василь Філіпчук.

За його словами, президент РФ Володимир Путін, який є кумом Віктора Медведчука, не має достатніх підстав, щоб перейти до прямого жорсткого пресингу України. Тому удар, очевидно, буде завдано нишком.

"Я не виключаю, що завтра з'явиться запис якихось розмов або відео, які завдадуть тим, хто стояв за рішенням РНБО, такий удар, після якого їм буде зовсім не до пана Медведчука або його каналів", - зауважив дипломат.

Василь Філіпчук нагадав, з чого Путін почав свою кар'єру російського лідера.

"Це історія про сауну російського генпрокурора. Як тільки Путін прийшов до влади, його найголовнішим супротивником був російський генпрокурор (Юрій Скуратов, -" Апостроф "). І несподівано на центральному телебаченні Росії з'являється відео, де генпрокурор розважається в сауні з двома дівчатами легкої поведінки. Це те, що неможливо уявити в Росії в принципі. Генпрокурора це негайно "вбиває" і списує", - підкреслив він.

За його словами, зараз складно говорити, що саме з'явиться в ефірі, яким чином відбудеться "злив" і хто буде каналом компрометації. Однак, Путін спробує завдати максимальної шкоди противникам Медведчука.

"Удар буде болючий, адресний та адекватний, а, можливо, і більший за силою за те, що сталося", - вважає Філіпчук.

Детальніше про те, як президент Росії Володимир Путін спробує допомогти своєму куму Віктору Медведчуку читайте в інтерв'ю Василя Філіпчука "Апострофу"