RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Провокації проти Вітренко - це дестабілізація енергобезпеки країни - експерт Центру Разумкова

Сьогодні спостерігається проведення системних провокацій проти Юрія Вітренка та його команди, що підтверджується джерелами з посольств західних країн, мета яких - знекровити переговорну групу України, яка протидіє будівництву "Північного потоку-2".

Таку думку в Facebook висловив енергоексперт, директор енергетичних та інфраструктурних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко.

"Головна мета - це заблокувати нафтогазову галузь і знекровити переговорну групу України, яка протидіє "Північному потоку-2". Ініціатори провокацій не зважають на те, що вони працюють не проти глави правління, а проти енергетичної безпеки країни через дестабілізацію роботи компанії. Хотілося б, щоб експертне співтовариство стало вище цих дрібних розборок і об'єдналося навколо національних інтересів", - пише Володимир Омельченко.

Аналітики SOE Weekly повідомили, що думка голови наглядової ради "Нафтогазу" Клер Споттісвуд може не відображати думки всієї наглядової ради. Як повідомив бізнесмен, глава ради директорів "Східної інвестиційної групи" Олексій Бутенко, заява Споттісвуд - дія, що спричинила підрив репутації Групи "Нафтогаз".

15 червня в НАЗК повідомили про розпорядження Кабміну, в якому йде мова про припинення контракту з діючим головою правління НАК "Нафтогаз України" Юрієм Вітренко. Глава наглядової ради "Нафтогазу" Клер Споттісвуд повідомила, що має намір обговорити питання відсторонення Юрія Вітренка на зборах наглядової ради компанії.

Як зазначив глава НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, припис Національного агентства з питань запобігання корупції є незаконним, а висновки свідчать про типовий приклад "вибіркового правосуддя" і упередженого ставлення.