RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Відомий український олігарх може потрапити під дію федерального закону США - блогер

Американський адвокат Юрій Ванетик подав скаргу проти Павла Фукса до Верховного суду штату Каліфорнія, з метою захисту своєї ділової репутації від нападів бізнесмена. Звинувачення сформовані таким чином, що Фукс, у випадку задоволення скарги, може потрапити під дію американського федерального закону RICO, спрямованого на боротьбу з організованою злочинністю.

Як пише "Цензор.НЕТ", про це повідомляє аналітик Валерій Щербина, з посиланням на матеріали позовної заяви.

Як зазначає видання, в 2019 році Фукс і Ванетик вже мали судові спори між собою. Так, Фукс подавав позов проти Ванетика по звинуваченню в тому, що йому не було забезпечене місце на інавгурації Дональда Трампа. Проте, залучені Фуксом свідки (Віталій Хомутинник з дружиною) відмовилися свідчити, і не мали претензій до Ванетика. Тепер Ванетик подав зустрічну скаргу про захист своєї ділової репутації.

Експерт зазначив, що визнання Каліфорнійським судом можливості імплементації федерального закону США по боротьбі з організованою злочинністю (RICO) по відношенню до Фукса загрожує санкціями йому з боку Управління контролю за іноземними активами при Міністерстві фінансів США.

Раніше американські ЗМІ повідомляли, що правоохоронці США розслідують справи щодо відмивання коштів та незаконного лобіювання інтересів, в яких фігурує Павло Фукс, а в 2018 "Радіо свобода" публікувала розслідування стосовно Фукса - про його скупку активів, пов’язаних з оточенням Януковича.