RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Батогом і пряником: дипломат розповів, як Україні домогтися завершення війни з Росією

Щоб в питанні війни з Росією зустріч президента України Володимира Зеленського із очільником Білого дому Джо Байденом у Вашингтоні дала результати, варто використовувати метод "батога і пряника" - тобто вигідні пропозиції і нові санкції.

Так вважає український дипломат, старший радник Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Філіпчук.

"Батіг і пряник, конструктивні миротворчі пропозиції і наступальне агресивне меню нових санкцій і тиску якщо позитивні пропозиції відкидаються. Ми готові піти на такі то кроки, для цього нам потрібно розгортання миротворчої місії, перехідної адміністрації. Якщо ж росіяни відмовляються - виносимо це питання на Радбез, якщо блокують – використовуємо існуючі механізми в Генасамблеї.

Таких пропозицій можна внести два-три десятки. Зокрема і ті, які точно зацікавлять і змусять росіян сісти за стіл переговорів. Риторика про те, що це ніби місія України – воювати з Росією, і що нас повинні взяти в НАТО, щоб разом воювати з Росією, вже показала за ці сім років свою неефективність і безвихідь", - вважає Василь Філіпчук.

За його словами, варто міняти дипломатичну стратегію, так як в сучасному світі ніхто не хоче вступати у війну з Росією разом з Україною. Це заважає вступу країни в ЄС і НАТО. В першу чергу, варто донести міжнародним партнерам, що Україна - надійна країна, яка шукає шляхи вирішення конфлікту з Росією, і нам потрібна допомога, щоб припинити війну.

"Це функція міністра закордонних справ - шукати шляхи врегулювання конфліктів. Це політики можуть кидатися гарячими агресивними заявами. Міністр має залишати канал для спілкування з усіма, зокрема і з ворогами. Його місія – вирішувати проблеми своєї країни, а не шукати нові", - розповів Василь Філіпчук.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Зеленський ще може виконати свою передвиборчу обіцянку щодо повернення Донбасу - Василь Філіпчук