RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

6 жовтня

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

Діалог із окупантом ні до чого не приведе: екс-радник президента США вказав на головні проблеми переговорів щодо України

Європейські лідери не повинні ставити економічні інтереси вище за все інше у відносинах з Росією, яка дозволяє собі окупувати території інших країн.

Про це у коментарі "Апострофу" сказала радниця американського президента Джорджа Буша-молодшого та дипломата Держдепу США з часів президентства Рональда Рейгана Дербі Кейган.

Вона вважає, що для країн ЄС Україна навряд чи становитиме більший інтерес, ніж її відносини з Росією.

кщо в США Конгрес прослідкує, щоб адміністрація Байдена не завдала шкоди України, то я не думаю, що для Макрона і Меркель – чи хто там буде очолювати німецький уряд – Україна становитиме більший інтерес, ніж їхні стосунки із Росією. Макрон говорить про зняття санкцій із Росії, бо все, чого хоче Франція – це торгувати із Росією. І це надзвичайно небезпечно" , - каже екс-радниця президента.

Дербі Кейган вважає, що таке ставлення до країни-окупанта як мінімум безвідповідальне.

"Це безвідповідально – вести розмову із Росією після того, як вона окупувала територію України і влаштувала театр абсурду в Криму стосовно кримських татар та інших нацменшин, проводить незаконні арешти і діє у найгірших традиціях КДБ. І, на мою думку, проблема в тому, що ці переговори дозволяють Росії встановити параметри дискусії. Росія – окупант. Росія – вбивця. Чому Франція і Німеччина вважають, що Росії варто щось дати, дозволяти Росії заявляти про свої умови і що дискусія про це повинна мати місце? Чому ми, наприклад, маємо вдавати, що не помічаємо, ніби Росія досі окупує 20% території Грузії? Чому ми повинні вважати, що ХХІ столітті така поведінка – це нормально?" - каже Кейган.

За її словами, бажання лідерів Німеччини та Франції вести переговори з Путіним ні до чого не призведе.

"На мою думку, те що Меркель і Макрон кажуть – нам треба сісти і поговорити з Росією – це смішно. І коли Путін говорить – о, я вам зараз розповім, що відбувається в Україні – це смішно. Ніколи ще діалог з окупантом ні до чого не приводив" , - наголошує експерт.

Читайте матеріал повністю: Команда Байдена живе у світі фантазій, намагаючись домовитися з Росією - екс-радник президента США.