RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У відвід військ не вірять: Європа пригрозила оточенню Путіна санкціями у разі нападу на Україну

Європарламент зробив заяву щодо російської загрози та її можливого вторгнення на територію України.

Позицію наших західних партнерів викладено на сайті Європарламенту.

Євросоюз вкотре висловив свою тверду та непохитну позицію щодо підтримки незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. На думку представників Європарламенту, кожна країна має право самостійно вирішувати, до яких альянсів їй вступати, і не зобов'язана отримувати на це схвалення від третіх країн. У зв'язку з цим у Європарламенті знову закликали російське керівництво сприяти негайній деескалації, а також ще раз пригрозили найпотужнішими санкціями у разі військової агресії проти України.

"Ми єдині у своїй вимозі про те, щоб Російська Федерація припинила свою військову загрозу та свої спроби дестабілізації та негайно та повністю вивела свої збройні сили та військову техніку з кордонів України до місць постійного розміщення.

Ми непохитно підтримуємо незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Ми твердо переконані, що вибір будь-якої країни, з ким їй укладати союзи, не повинен залежати від схвалення третьої країни. Ми підтримуємо дипломатичні зусилля європейських лідерів щодо ослаблення напруженості та наполегливо закликаємо Росію сприяти негайній деескалації. Ми також рішуче підтримуємо рішучу відповідь, якщо Росія й надалі не виконуватиме своїх міжнародних зобов'язань і здійснить напад на Україну. Ми знову звертаємося до Ради Європейського Союзу із закликом зберігати готовність до якнайшвидшого прийняття жорстких економічних та фінансових санкцій проти Російської Федерації у тісній координації з трансатлантичними та іншими партнерами-однодумцями. Санкції повинні включати відключення Росії із системи SWIFT, індивідуальні санкції щодо осіб, близьких до президента Росії, та їхніх сімей, які ведуть за собою заморожування фінансових активів та майна в ЄС та заборони на поїздки. Ми знову звертаємось із закликом негайно припинити проект "Північний потік-2", якщо Росія здійснить напад на Україну", - заявили в Європарламенті.

Раніше ми також повідомляли про те, як Росія відводить війська від українського кордону.