RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Байден увів нові санкції проти "Північного потоку - 2": світ відмовляється від російського газу

Президент Сполучених Штатів Джо Байден на тлі визнання Росією незалежності так званих "Л/ДНР" дав вказівку своїй адміністрації поширити санкції на компанію Nord Stream 2 AG. Вона є оператором нового російського газопроводу "Північний потік - 2".

Про це йдеться у повідомленні американського президента на сайті Білого Дому.

Зазначається, що санкції щодо компанії, відповідальної за будівництво російського газопроводу, є лише однією частиною початкового траншу санкцій у відповідь на дії Росії в Україні.

"Сьогодні я наказав своїй адміністрації запровадити санкції проти Nord Stream 2 AG та її службовців. Ці кроки є ще однією частиною нашого початкового траншу санкцій у відповідь на дії Росії в Україні. Як я зрозумів, ми без вагань робитимемо подальші кроки, якщо Росія продовжить ескалацію", - зазначив він.

Байден розповів, що відтоді, як Росія почала стягувати війська до українського кордону, США тісно співпрацювали з союзниками та партнерами для надання рішучої та єдиної відповіді. За його словами, Німеччина була лідером у цих зусиллях. Штати тісно координували ці зусилля, щоб зупинити газопровід "Північний потік-2", якщо Кремль вдасться до вторгнення в Україну.

У підсумку - 22 лютого Німеччина оголосила, що припиняє сертифікацію газопроводу, нагадав він.

"Своїми діями президент Путін надав світові величезний стимул відійти від російського газу та до інших видів енергії. Я хочу подякувати канцлеру Шольцу за його тісне партнерство і постійну відданість притягненню Росії до відповідальності за її дії", - наголосив президент США.

Нагадаємо, що 22 лютого канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив: проєкт газопроводу не може бути запущений зараз у цих кризових умовах. За його словами, процес затвердження зупинено.