RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Виявив величезний інтерес до нашої країни: в Укрзалізниці розповіли про візити Бориса Джонсона до України

Зі всіх іноземних лідерів найбільше за час війни в Україні побував вже колишній прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів заступник директора "Укрзалізниці" Олександр Шевченко.

За його словами, Джонсон також більше за інших високих гостей виявляв інтерес до подій у нашій країні.

Читайте також: Великий друг України може очолити НАТО

"Найбільш постійним пасажиром став за рік Борис Джонсон, який скористався українською залізницею чотири рази - тричі в якості прем’єр-міністра Великої Британії і один раз уже після того, як покинув цю посаду", - сказав Шевченко.

Топменеджер "Укрзалізниці" також розповів, що під час одного з приїздів Бориса Джонсона в Україну він розповів йому про відновлення залізничного мосту через Ірпінь: Цей міст під час боїв під Києвом було зруйновано, а після відступу противника відбудовано за 30 днів. Джонсон дуже зацікавився цією історією та попросив зупинити поїзд біля мосту, де ще тривали роботи.

В цілому ж Борис Джонсон завжди справляв враження дуже привітної та цікавої людини, він завжди багато спілкувався з персоналом, розпитував працівників залізниці, звідки вони беруть сили та мотивацію для роботи.

"Під час однієї з поїздок, познайомившись з начальником поїзда, який нещодавно втратив на війні брата, він захотів записати слова підтримки і вдячності для всіх українських залізничників. Знімальної групи у нас з собою не було, тому ми записали відео просто на мій телефон. Цей запис розійшовся по багатьох медіа і дійсно був дуже важливим для людей", - розповідає Шевченко.

До речі, як з’ясувалося, Борис Джонсон розуміє українську мову.

"Ми передали йому листа від одного українського хлопчика. І він прямо при нас взявся читати його вголос. По складах, з деякими словами йому знадобилася допомога, але справився без перекладача", - поділився спогадами із "Апострофом" Олександр Шевченко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Байден у нашому поїзді пив чай із чебрецем, а Джонсон читав українські газети – топменеджер "Укрзалізниці"

  • Вас також може зацікавити:

Перемога України буде вже 2023 року: Борис Джонсон назвав умови

Британський прем'єр потренувався разом із ЗСУ: відео

До Росії – без толерантності: як Борис Джонсон став уособленням надії для українців