RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Адвокат закликав розпочинати процес щодо направлення активів РФ під санкціями Україні

До завершення війни, яку Росія розпочала проти України, можливості для компенсації збитків через російське майно стрімко зменшуються.

Про це зазначив адвокат Віталій Нестор в коментарі "Апострофу".

Наразі значна кількість ключових російських компаній пройшли або знаходяться в процесі банкрутства. Проте цікавим є факт, що кредиторами, які ініціюють банкрутство цих компаній, є самі російські організації, що може свідчити про існування механізму, який Росія використовує з метою уникнення відповідальності перед міжнародним співтовариством і, зокрема, перед Україною, зазначив Віталій Нестор.

Серед таких компаній він виділив VTB CAPITAL PLC та GAZPROM (U.K.) LIMITED, а також GTLK – найбільший лізинговий оператор Росії у транспортній галузі, що працює в Європі. Більшість цих активів уже знаходяться під санкціями, і їхні кошти заморожені.

Для України це ставить під загрозу можливість отримати відшкодування за завдані Росією збитки. Тому прийняття рішень щодо конфіскації активів та надання можливості потерпілим від агресії отримати кошти за рахунок російського майна стає невідкладним, зазначив адвокат.

Він закликав українські та міжнародні органи приймати необхідні рішення негайно, щоб забезпечити справедливість та компенсацію збитків для України.