RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Війна України та РФ після "курського прориву": Портников вказав на важливу зміну

Після входження українських військ на територію Курської області РФ, війна України та Росії втрачає пропагандистський статус "СВО на території України" і перетворюється на повноцінну війну двох держав.

Про це повідомив Віталій Портников в ефірі з Ігорем Яковенком.

За його словами, зміна "філософії війни" може принести дивіденди, оскільки тепер Росія втрачає свої гібридні інструменти, які використовувала проти України.

"Які інструменти, щоб зупинити Росію? Один із цих інструментів, хоч як це парадоксально звучить, – перетворення "СВО" на території України на війну двох держав, кожна з яких має війська на території противника… Якщо українці зацікавлені в тому, щоб це закінчилося раніше якоїсь чергової катастрофи - то ми повинні розуміти значення наступу на суверенну територію Російської Федерації. Це змінює саму філософію цієї війни", - заявив він

Найважливішим моментом Віталій Портніков назвав реакцію Заходу, який колективно підтримав дії України.

"Якщо Захід із цим погоджується, не засуджує Україну за це, не вимагає від неї вивести війська, - це вже великий внесок у те, що відбувається" , - зазначив журналіст.

Раніше представник Білого дому Джон Кірбі у відповідь на питання про Курську операцію ЗСУ заявив, що Росії слід прибрати війська з України, щоб її суверенним територіям не загрожувала небезпека.