RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Тимчук розповів про нову тактику Кремля з русифікації Криму

У Кремлі планують замінити всі окупаційне керівництво Криму російськими кадрами. Про це у колонці на "Апострофі" написав народний депутат України, координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, коментуючи скандальне інтерв'ю кримського зрадника Леоніда Грача про методи захоплення Криму РФ.

За словами Тимчука, населення Криму вкрай незадоволене колабораціоністською владою, тому очікуються кадрові перестановки.

"І думаю, Грач дуже розраховує на те, що він може зайняти якісь позиції в цих перестановках. Але є одне "але". При всій лояльності у нього не так багато шансів. Зараз Росія проводить яскраво-виражену політику русифікації окупованого Криму", - зазначив депутат.

Він підкреслив, що простежується дуже чітка урядова установка з боку Кремля на заміну керівників різних ланок на громадян Росії. "Верхівка поки що залишається кримська, щоб показати, мовляв, дійсно це не Росія не окупувала, а це бажання самих мешканців.

Іншими словами - чисто колабораціоністські гри.

Однак, думаю, за логікою цей процес, який почався зі середньої керівної ланки у Криму, дійде і до верхівки. І при такому розкладі у Грача шансів зайняти якусь посаду дуже мало", - підсумував Тимчук.

Нагадаємо, раніше екс-народний депутат України, кримський політик Леонід Грач розповів про провідну роль ФСБ і Міноборони РФ в окупації Криму та організації "народного волевиявлення" кримчан щодо відділення від України.