RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Зашморг на шиї Путіна: військовий експерт дав гучний прогноз по Донбасу

Військовий експерт Олексій Арестович вважає, що українська армія в кінці поточного року або в наступному почне штурм Донецька і Луганська.

Про це він написав у своїй колонці для "Апострофа".

Арестович заявив, що саме за схваленням цих намірів президент України Петро Порошенко і їде в США до своєму американському колезі Дональду Трампу.

"Якщо росіяни почнуть вводити війська, то їм кінець – весь світ побачить", - зазначив експерт.

За його словами, у випадку масштабної громадської операції РФ проти України ЄС посилить санкції щодо Росії.

"Якщо росіяни будуть діяти, як зараз, вводити під виглядом бойовиків "ихтамнетов", то ми їх будемо вбивати. Ми їх там як собак худих ганяємо і можемо вже зараз взяти Донецьк і Луганськ", - сказав Арестович, додавши, що з військової точки зору провести цю операцію не становить ніякої складності.

Він нагадав, що ЄС продовжив на рік антиросійські санкції, а Сенат США прийняв закон про більш жорсткі обмежувальні заходи щодо РФ.

"Це все затягує зашморг на горлі Путіна. А у нього ще виборча кампанія і потужні внутрішньополітичні протести", - заявив експерт, додавши, що тому Кремль не почне військову авантюру, яка закінчиться ще великими санкціями.

Читайте повну версію нотатки Олексія Арестовича для "Апостроф": "Донецьк і Луганськ будуть брати штурмом: приблизні дати відомі".