RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Експерти розповіли, які сили будуть просувати свою людину на пост глави "Укрзалізниці"

На пост нового глави "Укрзалізниці", якого має визначити конкурс, будуть просувати свою людину різні політсили, в тому числі і оточення президента Петра Порошенка.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"Раз вже було заявлено про конкурс, то у Кабміну має бути достатньо політичної волі для того, щоб цей конкурс було публічно проведено і доведено до логічного завершення, попри протидію, яка однозначно буде", - зазначив Сергій Вовк.

Одне з джерел "Апострофа" у транспортній сфері підкреслило, що різні фінансово-промислові групи будуть намагатися поставити на цю посаду свою людину.

На думку політолога Анатолія Октисюка, новий керівник "Укрзалізниці" може бути пов'язаний з Адміністрацією президента Петра Порошенка і близькими до глави держави народними депутатами Ігорем Кононенком та Олександром Грановським. Крім того, вважає він, міністр Володимир Омелян спробує повернути контроль над компанією. При цьому Октисюк не виключив, що цей "жирний актив" віддадуть Радикальній партії Олега Ляшка. "Я не виключаю, що "Укрзалізницю" можуть все-таки віддати Ляшку, тому що останнім часом ми бачимо між Радикальною партією і Банковою (Адміністрація президента, - "Апостроф") неформальний альянс. З урахуванням того, що Ляшко - зручний кандидат у другому турі президентських виборів, цілком можливо, що йому можуть віддати цю посаду. Зрозуміло, що це не буде людина з одіозних представників партії Ляшка, але якимсь чином афілійована з "радикалами", - зазначив експерт.

"Хороших фахівців, які можуть успішно замінити Балчуна, в Україні достатньо, але поставлять, як зазвичай, ту людину, яка збереже чинні корупційні потоки", - вважає директор консалтингової компанії William Invest Expert Віктор Медвідь.

Більш детально читайте в матеріалі "Апострофа" - Після Балчуна: з ким люди Порошенка будуть боротися за Укрзалізницю.