RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У Росії вказали на спробу Путіна використовувати на Донбасі чеченський сценарій

Згода російського президента Володимира Путіна з ідеєю розміщення миротворців ООН не тільки на лінії розмежування на Донбасі може свідчити про те, що він планує реалізувати на окупованій частині України чеченський сценарій.

Таку думку у своїй колонці на "Апострофі" висловив російський опозиціонер Костянтин Боровий.

"У першій заяві Путін сказав, що всі заходи по введенню миротворчої місії вимагають узгодження з бандитами ЛНР-ДНР. Це ідея протягнути їх в політичний процес і фактично заморозити ситуацію, залишити її важкою для України. Мені здається, зараз це та ж хитрість, тільки висловлена в модифікованій формі", - зазначає він.

Політик зазначає, що головним питанням є контроль Україною кордону, а цей план блокує його.

Також Боровий звертає увагу на те, що в складі спостерігачів ООН будуть росіяни.

"Схожа ситуація була в Чеченській республіці під час першої війни, коли спостерігачів Росія використовувала для того, щоб збирати розвідувальні дані про розташування сил. Тоді, щоправда, була місія не ООН, а ОБСЄ", - нагадує він.

За словами Борового, це призведе до заморожування ситуації, як це відбувається в Абхазії, Південній Осетії і Придністров'ї.

"Це не шлях вирішення проблеми окупації, а спосіб закріпити її результати", - вважає Боровий.

Детальніше на цю тему читайте в колонці Борового на "Апострофі": "План Путіна: як Росія намагається закріпитися на Донбасі".