RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Вас кинули, будете сидіти у в'язниці: Умеров розповів, як його змушували попросити у Путіна помилування

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров заявив, що незадовго до звільнення його змушували написати російському президенту Володимиру Путіну лист з проханням про помилування.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

За словами Умерова, операція по його вивезенню разом з Ахтемом Чийгозом з Криму в Анкару проводилася 25 жовтня, а 12 жовтня до нього приходили співробітники ФСБ, які розповіли, що є домовленість між президентами Туреччини і РФ про помилування. Співробітники спецслужби переконували Умерова, що потрібно написати прохання про помилування на ім'я Путіна.

"Вони намагалися на мене впливати, шантажувати приблизно такими доводами: "Ахтем-то вже написав" (що було обманом), "Мустафа і Рефат (лідери кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров, - "Апостроф") вас кинули і самі живуть у розкоші в Києві, а ви будете сидіти в тюрмі", "Ви ж розумієте, що не будете перебувати в Криму, ми вас відправимо кудись у Сибір, Якутію або Заполяр'я", - розповідає він.

За словами заступника голови Меджділса, ФСБшниками не вдалося тоді умовити його, а інших контактів не було.

Подобрішаю читайте в матеріалі "Апострофа": "Найбільшу помилку Україна зробила за багато років до анексії Криму - Ільмі Умеров".