RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Потрібні нові обличчя: експерт оцінив перспективи Вакарчука і Зеленського в боротьбі за президентство

На сьогоднішній день майже всі представники постмайданної влади повністю дискредитували себе, тому зараз в українському суспільстві зростає запит на "нових", "не забруднених" роками політичної діяльності кандидатів і політичні партії.

Про це "Апострофу" розповів експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Ігор Петренко.

"Рейтинги музиканта Святослава Вакарчука є яскравим тому підтвердженням. Тому цілком ймовірно, що головним опонентом Порошенка і діючої політичної конструкції виступить не Тимошенко (лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, - ред.), а хтось інший, про кого ні медіа, ні політики поки не говорять", - зазначив він.

Петренко нагадав, що, за останніми соціологічними даними, лідер рок-групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук входить в трійку лідерів майбутніх президентських перегонів разом з Порошенком і Тимошенко, набираючи 9% голосів виборців. При цьому активної кампанії музикант не проводить, його майбутня участь у виборах роздувається плітками, а сам Вакарчук зробив програмну політичну заяву, в якій спростував свої президентські амбіції.

"Зараз Вакарчук перебуває в США, де вивчає політичні науки. Своєрідним візаві музиканта може стати шоумен Володимир Зеленський з "95 кварталу", який також має високий рівень народної любові. Вакарчук і Зеленський можуть і не стати претендентами на пост президента України, але інтерес до них з боку суспільства демонструє значний попит на нові обличчя, не заплямовані політичним досвідом", - підсумував експерт.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Порошенку загрожує поява несподіваного суперника, а олігархи в Україні розділилися на два табори".