RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Починають втрачати зв'язок з реальністю: в Україні різко оцінили скандальну ініціативу депутатів Ради

Бажання деяких депутатів Верховної Ради від БПП і Народного Фронту декриміналізувати незаконне збагачення є свідченням втрати ними почуття реальності.

Про це повідомив юрист Максим Костенко в коментарі "Апострофу", зазначивши, що до реєстрації такого законопроекту привів страх депутатів перед антикорупційним судом.

"Але цей законопроект показує, що народні обранці потроху починають втрачати зв'язок з реальністю, якщо говорити чесно", - підкреслив він.

Йдеться про законопроект, згідно з яким походження тих чи інших активів повинні доводити не нардепи, а правоохоронні органи.

Позафракційний депутат Борислав Береза емоційно висловився про ідею парламентаріїв з коаліції.

"Я вважаю, що люди повинні пройти психіатричну експертизу. Це було б уже прекрасним показником мого ставлення. Закони потрібно приводити у відповідність з нормами Конституції. Але не намагатися врятуватися від відповідальності за незаконне збагачення", - заявив він.

Політичний експерт Євген Магда назвав такі ініціативи недалекоглядними і абсурдними. Але в демократичному суспільстві не можна заборонити говорити і робити дурниці, вважає він.

"Я не вірю, що Порошенко чи Яценюк викликали їх (авторів законопроекту, - "Апостроф") на килим і говорили, щоб вони реєстрували. Як на мене, в цьому випадку це особисті проблеми тих людей, які цей законопроект зареєстрували", - сказав він виданню.

Читайте докладніше в матеріалі "Апострофа" В Україні хочуть "повернути" незаконне збагачення: депутатів вже відправляють до психіатра.